besparen vaste lasten

Wat 1 avondje opleverde aan besparing op de vaste lasten.

Besparen op de vaste lasten. Het was het eerste wat ik deed toen mijn financiële situatie plotseling veranderde een aantal jaar geleden. Daarvoor nam ik ook al regelmatig de vaste lasten door, maar vanaf toen net wat consequenter, 
Het leverde flink wat op. Sindsdien doe ik dat jaarlijks en ook onlangs liep ik het weer even door. Ik heb hier wat tips voor je en ik neem je mee in hoeveel 1 avondje ervoor zitten me heeft opgeleverd. 

besparen vaste lasten
Besparen op je vaste lasten

Welke vasten lasten kunnen er helemaal uit? 

Inmiddels woon ik alweer 2,5 jaar in mijn “nieuwe’ huis. Met de verhuizing heb ik natuurlijk weer alles door genomen. Vorig jaar heb ik een aantal dingen uit de vaste lasten gehaald. Zo had ik wat verzekeringen die ik me aan had laten smeren en wat ik later helemaal overbodig vond.
Ik ging een jaar geleden in vaste dienst. Dat betekende dat ik uit het Broodfonds kon, Dat scheelde weer een vaste last. 
Doordat ik het jaarlijks check, weet ik goed welke vasten lasten er zijn en ook dat ik de rest graag wil behouden. Maar ook dan valt er zeker nog te besparen. 

Wanneer bekijk ik de vaste lasten? 

Ik besloot onlangs dat het een goed moment is als ik de jaarrekening krijg van de energieleverancier. Dat is voor mij in september/ oktober. 
Ik was wat verrast door mijn nieuwe maandbedrag (te hoog) en zo keek ik even rond. Ik kijk eerst op een vergelijkingssite. Daar rollen wat opties uit. Die vergelijk ik en ik kijk wat mij de beste lijkt. 
Dan ga ik naar Cashbackxl.nl en kijk of ik daar ook nog (vaak een eenmalige) korting uit kan halen. Meestal is dat wel zo. 

TIP: Meld je aan bij Cashback.nl want het levert je heel vaak iets op als je online besteld. Van abonnementen tot kleding of speelgoed. Handig met de december maand in het vooruitzicht. 

Besparen op je vaste lasten
Besparen op je vaste lasten

Hoeveel bespaarde ik op de vaste lasten? 

Mijn internet abonnement was aan de hoge kant. Ik irriteerde me er al een tijdje aan maar zag geen goede opties. Nu waren die er ineens wel! En dus besloot ik over te stappen. 
Mijn ziektekosten blijf ik vanaf, gezien het operatie traject niet is afgerond en ik er nu goed zit. Maar anders zou ik die zeker ook eens bekijken. 
Mijn mobiele abonnement is al goedkoop. (15,-) En heb ik nog geen betere gevonden. Ik plan daarom een telefoontje in naar de provider en vraag of zij nog een mogelijkheid hebben. Soms werkt dat. 
Wat bespaarde ik? 

  Eerst Nu Eenmalig via CashbackXL
Internet 53

32,50 (Na 8 mnd 37,50)

30
Energie 207 147 36
Totaal:  260 184.50 (Excl 5 euro korting)

66 (Cash back(
40,- (de 8 mnd korting)

In de maand ben ik dus 75,- voordeliger uit. Jaarlijks is dat 900,-. Met de cashback erbij en de 8 mnd korting is dat nog eens 106,-
Met 1 avondje heb ik dus al 1000,- verdiend. Ik bedenk me dan dat ik een weekendje weg “krijg” en lekker kan shoppen. Of ik doe het in mijn vakantiepot of mijn kluspot. 
Nu zijn het maar 2 dingen, maar heb je meer dan loont het dus zeker nog meer! Makkelijk verdiend toch!
Mijn volgende actiepunt is mijn mobiele abonnement omzetten, want ook die kan wel wat voordeliger. 
Ben jij een bespaarder? Heb je tips, laat het hieronder weten! 

–> Aanmelden bij Cashbackxl doe je hier. Als jij je aanmeld, dan ontvang ik daar een klein bedrag voor. Het kost jou uiteraard niet meer.