Dag 2 en 3 na de operatie

Douchen staat op dag 2, vrijdag, op de planning. Dat is een hele onderneming. En dan ook nog op een stoel zitten. Het lijkt wel topsport. En er mogen 2 drains uit.

dag 2 en 3 na de diepflapoperatie

Douchen met de rollator

De rugleuning van het bed zet ik helemaal rechtop. Om uit bed te komen, kan ik niet even zo’n lus pakken boven het bed, omdat mijn armen niet boven schouderhoogte mogen en iets zwaars optillen mag niet.
Het zou ook niet lukken, En dus rol ik als een soort walrus op mijn zijkant en werp ik mezelf omhoog. Dit gedeelte vind ik het meest vervelend en de komende dagen zal dat ook zo zijn.
Ik sta naast mijn bed. Wat wankel en beverig. Maar ik sta! Met de rollator en helemaal krom en de drainpotjes in mijn tasje. Op naar de douche. Nee, ik wil geen hulp. Ik doe het zelf wel even.
Of ik al kleren heb? O ja, misschien wil ze die wel even pakken, want bukken lukt ook niet.
En de douchekop kan ik ook niet pakken, want die hangt boven mijn hoofd.
Verder lukt het heus wel, zeg ik een beetje te stoer. Mijn rug afdrogen is wel heel moeilijk.
Na het douchen ben ik helemaal stuk. Ik zweet me rot en eenmaal terug in mijn bed, slaap ik eerst een uur. Ik ben blij dat het gelukt is en douchen voelt ook wel weer even fijn.

Voor de lunch word ik ook nog even in een stoel gezet. De bedoeling is dat ik daar de lunch op eet. Maar ik ben zo uitgeteld en als de lunch na een half uur (pas) komt, kan het me gestolen worden.
Ik ben misselijk en heb helemaal geen honger.
Ik kruip weer mijn bed in voor weer een tukkie. Het doet me goed.
Ik krijg deze dag een paar bezoekjes. Gezellig en precies genoeg. Bewust niet teveel, want zoals logisch is, ben ik moe en vult de dag zich vanzelf.

De drains eruit

Het is zaterdagochtend. Vandaag mogen er 2 drains uit, die uit beide borsten. Als ze onder een bepaalde hoeveelheid zitten, dan mogen ze eruit worden gehaald.
Ik zie er zo tegenop. Maar een van deze drains zit echt niet fijn. Het zit in de weg en soms doet het echt zeer, dus eenmaal eruit zal het ook fijn zijn.
De verpleegster zegt dat we het gelijk maar gaan doen. Zij telt tot 3, ik blaas uit en hop, zij trekt hem eruit. Jakkes.. Eentje gaat prima en valt echt mee, de ander lijkt wat vaster te zitten en het is pijnlijk als hij eruit gaat. Later zal ik nog regelmatig last hebben van die plek.
Maar wat fijn dat ze eruit zijn! Nog 2 te gaan! Die gaan morgen mee naar huis.

Ik voel me erg stijf en dus besluit ik om wat in beweging te blijven. Gisteravond heb ik ook wat over de gang gelopen, naar de thee automaat. Het is zo’n 20 meter, maar het is een hele uitdaging. Als een slak schuifel ik krom gebogen en met de rollator een paar keer naar toe. Het zal er stom uitzien, maar het is wel goed denk ik om te doen.

drains

De laatste avond

Yes, morgen is het de 4e dag na de operatie en mag ik naar huis. De controles verlopen goed. Soms zijn de borsten wat koud en moet er een handdoek op. Het lijkt de afgelopen dagen soms wat rood te zien, maar niks opvallends.

Er komt een nieuwe verpleegster langs. Ik vertel dat ik morgen naar huis mag. Maar zij vertelt dat ik eerst naar de wc geweest moet gaan. Tja, ik vertel dat dat niet is gebeurd. Logisch, want alles moet op gang komen en ik heb niet veel eetlust, dus eet niet zoveel.
Ik mag niet eerder naar huis voordat ik naar het toilet ben geweest, vertelt ze; daar komt ze nu mee! En lukt het niet, dan zijn er wel hulpmiddelen weet ze me te melden. Ik krijg het spontaan warm en vraag me af hoe ik dit moet gaan doen..

Ik bestel pruimenmousse, zo vies en eet de bakjes leeg. Ik neem een paar magnesium pillen en drink hete thee. Wonderlijk na een paar uur, kan ik de verpleegster melden dat het is gelukt. Zo blij als mijn peuter Ted, die net zindelijk is en ook zo trots kan zijn.
Ik mag in ieder geval naar huis. Yes!
Ik zal de komende weken bij mijn ouders logeren. En de jongens blijven thuis en worden opgevangen door mijn (schoon) zussen.

Het volgende blog volgt binnenkort!

Vorige Blog: Dag 1 na de operatie
Volgend Blog: Naar huis!

Andere Blogs lezen:
Besparen op je online aankopen
Ramen zemen zonder strepen

Op dit blog maak ik gebruik van affiliate links. Als jij iets koopt door te klikken op de link van bijvoorbeeld Bol.com, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Uiteraard kost het jou niks extra, maar help je mij om dit blog verder te laten groeien! Alvast dank!