rembrandt leiden

Een hotel in Leiden en op zoek naar Rembrandt

rembrandt leiden

Zoals je in het vorige blog las, ging de operatie niet door. Beer baalde enorm dat zijn verjaardagscadeau voor zijn 9e verjaardag, een nachtje naar een hotel in Leiden weer werd uitgesteld.
En dus boekte ik gelijk een nachtje weg, om aan heel de toestand een positieve draai te geven.

Een hotel in Leiden

We zaten in het Best Western Hotel. Niet een heel bijzonder hotel, maar wel een heel fijn plekje, midden in het centrum. Simpel, maar zoveel tijd waren we er ook niet, dus dat was prima.
We gingen met de auto en parkeerde die in de woonwijk bij Rijnsburgerweg. Dat is gratis (in het weekend in ieder geval, doordeweeks dacht ik niet) Deze tip kreeg ik van mijn lieve nicht die woonde in Leiden.

leiden met kinderen

Naturalis

Een bezoekje was zeker de moeite waard aan het Naturalis Museum. Indrukwekkend waren alle dieren en de dino opgravingen, waar men ook nog wat vertelde waren top.
Naturalis was goed aan te lopen vanuit het centrum

naturalis leiden

Museum van oudheden

Naar dit museum gingen we met de pas van mijn moeder van de Vriendenloterij. Heel fijn, dat scheelt weer. Die pas is heel leuk als je van musea houdt. Dus tip van Flip:-)

In het museum van Oudheden begonnen we in het oude Egypte. Mummies maakten wel indruk op Beer.
We bekeken muntjes van vroeger, oude stenen en opgravingen.
Erg interessant voor Beer, die erg nieuwsgierig is naar zulke dingen.

Young Rembrandt Studio en laat je schetsen

Beer is dol op tekenen. Hij wil later wel schilder worden. Ooit las hij over Rembrandt en dat wekt telkens weer zijn nieuwsgierigheid. Vandaar dat we naar Leiden gingen.
In de stad wandelden we langs het plekje waar Rembrandt opgegroeid zou zijn. En we brachten een bezoekje aan de Young Rembrandt Studio.
Een winkeltje vol met Rembrandt spullen, waar we de Veren pen meenamen als aandenken aan dit heerlijke weekend.
Achterin de winkel draaien ze elk kwartier een filmpje over het leven van Rembrandt. Informatief en leuk gedaan, ook voor kinderen.

Leiden met kinderen

Nou ja, 1 kind in dit geval. Wat heerlijk! Zo gezellig om even 1 op 1 tijd te hebben. Ruimte om echt met elkaar te kletsen.
Leiden met kinderen is leuk. We hebben heel wat stappen gezet, dus met een iets ouder kind, is dat wel handiger.
Zeker het Naturalis Museum is voor zowel jongere als oudere kinderen leuk!

We hadden een fantastisch weekend! Het was wat mij betreft het beste verjaardagscadeau ooit!

Op dit blog maak ik gebruik van affiliate links. Als jij iets koopt door te klikken op de link van bijvoorbeeld Bol.com, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Uiteraard kost het jou niks extra, maar help je mij om dit blog verder te laten groeien! Alvast dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *