verhuis tips

Verhuistips!

verhuistips

Heel wat verhuistips kreeg ik de afgelopen weken. En die wil ik graag met jou delen!

Verhuizen

verhuizen met kinderen

Eerlijk gezegd vond ik het best spannend zo’n verhuizing. Normaal heb ik al snel een plan, maar nu vond ik het lastig om het te overzien. Zeker nu ik het meeste “alleen” moet regelen en doen. Al krijg ik enorm veel hulp van familie en vriendinnen.
Een oproep op Instagram voor verhuistips maakte het al een stukje makkelijker.

Verhuistips

Ik zet er hieronder een aantal op een rij! Er zijn er vast nog veel meer, dus schroom niet om ze hieronder te zetten.

  1. Houd het hoofd koel en geniet van elke stap. Dat is wel een goede tip voor mijzelf. Ik had er enorm veel zin in, maar vond het ook spannend. Heel vaak denk ik; hoe dan? En wanneer dan? En het is nu al zo druk? Maar het gaat goedkomen en hoe leuk is het, als je in een paar weken het huis ziet veranderen in je eigen mooie plekje!
  2. Maak een planning. Dat vond ik dus een hele lastige. Normaal plan ik graag. Maar nu wist ik nog niet precies wanneer de klussers konden beginnen. En met die lockdown is het ook net wat ingewikkelder. Toch probeerde ik het een en ander te plannen.
  3. Gebruik boodschappen tassen om je spullen in te proppen. Voor sommige spullen zijn tassen handiger dan dozen.
  4. Ruimen en sorteren. Daar was ik al mee bezig voor ik verhuisplannen had. De eerste grote ronde deed ik voor de komst van Ted. En nu in alle chaos van dit jaar, ruimde ik ook in huis op. Het werkt bij mij een beetje therapeutisch denk ik:-) Dikke vrienden was ik met de kringloop en het grof vuil. En de Gratis ophalen Rotterdam op Facebook werkt ook top. Op Marktplaats had ik dit jaar wel een recordje aan verkopen. Op Instagram verkoop ik ook af en toe persoonlijke spullen.
  5. Alles kan later. Als je aan het einde van de dag maar naar je bed kan lopen en er in kan duiken! En zo was het ook. Als was het een zooi, iedereen kon prima slapen.

Verhuistips met kinderen

verhuizen met kinderen
  1. Geef de kinderen een eigen doos. Dit vond ik vooral een hele leuke tip. Mijn mannen zijn dol op dozen. Als we op kantoor zijn willen ze altijd een doos om mee te knutselen. Dat mag dus ook met hun eigen verhuisdoos. Ze kunnen hun doos versieren en elke keer als we naar het huis gingen, konden ze alvast wat meenemen. Een groot succes!
  2. Tel af met de kinderen naar de verhuisdag.
  3. Laat de kinderen ook afscheid nemen van het oude huis. Picknicken in het lege huis? Alle kamertjes even gedag zeggen. En de buurkindjes niet te vergeten natuurlijk.
  4. Zorg dat op de dag van de verhuizing de kinderen niet thuis zijn.
verhuis tips

Al met al een hele klus is het om te verhuizen. Ik ben blij dat het achter de rug is en alle spullen in het nieuwe huis zijn. Voorlopig ga ik niet meer verhuizen is mijn plan:-) Eerst dit huis maar eens af maken, want er liggen nog wel wat klusjes.

Wil je het hele avontuur volgen? Kijk en lees dan mee op Instagram @suzybrca

Meer lezen:
DIY dino lampjes maken

Eén reactie

  1. Wat een leuk idee om kinderen een eigen verhuisdoos te geven! Mijn man en ik gaan binnenkort met onze kinderen verhuizen, we hebben eindelijk een huis kunnen kopen. Onze oudste twee kids zijn oud genoeg om te realiseren wat er gaat gebeuren, ze vinden de verhuizing best spannend. Ik zal de tip opvolgen en hen beiden een verhuisdoos geven, dat maakt de verhuizing misschien wat leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *